Herinrichting Voorthuizerstraat te Putten

Ontwerptoelichting groenrenovatie

  • Nieuwe boomstructuur gemaakt, met behoud van toekomstbomen. Gezocht naar een vast ritme waarin de aanwezige bomen geïntegreerd zijn.
  • Grasberm aan weerszijden van de rijweg gemaakt voor een ruimtelijk gevoel.
  • Wintergroene haag toegevoegd ter begeleiding van het verkeer en als scheiding tussen gras en plantvakken.
  • Beplanting met sierwaarde langs de ventweg, in het zicht van de woningen.
  • Op belangrijk kruispunt extra sierwaarde toegevoegd door gebruik van vaste planten en siergrassen.
  • Het hele jaar een interessant en afwisselend seizoensbeeld.
  • In het ontwerp is eveneens rekening gehouden met onderhoudskosten en veiligheid.

Projectgegevens

Ontwerp, beplantingsplan en presentatie op bewonersavond: 2018 buro SON
Projectteam: Sonja van Wieringen, Gemma Diks, Frederike van Mierlo
Aanleg: 2018-2019 Vaarkamp
Opdrachtgever: Gemeente Putten
Oppervlakte: ca 7.000 m2